Elmen
De leerlingen van ons zesde leerjaar gaan ieder jaar op sneeuwklassen naar Elmen.
Het skiën zelf gebeurt echter in het nabijgelegen Stanzach.
Elmen is een gemeente in het district Reutte in de Oostenrijkse deelstaat Tirol.
Elmen bevindt zich op 978 meter boven de zeespiegel, is 29,63 km² groot en ligt op 23km ten zuidwesten van Reutte. De gemeente bestaat uit het gelijknamige dorp Elmen en uit de dorpjes Klimm en Martinau. Elmen ligt in het Lechtal tussen Vorderhornbach en Häselgehr in, op de scheiding tussen het hogergelegen en het lagergelegen deel van het Lechtal (Oberes respectievelijk Unteres Lechtal).
De gemeente ligt op de oostelijke oever van de rivier de Lech. Ten zuiden van de plaats Elmen ligt het begin van de Hahntennjochpas richting Imst. Elmen is een dicht opeengebouwd dorp. Doorgaand verkeer wordt over een rondweg langs Elmen geleid. Voor de inwoners is de boven het dorp gelegen Stablalm een geliefde recreatieplek. In het dorp Martinau staat in de maand mei de Frauenschuh, de vrouwenschoen (Cypripedium calceolus), volop in bloei.
Terwijl de economische opbloei na de Eerste Wereldoorlog maar op kousenvoeten van de grond kwam, ging ze na de Tweede Wereldoorlog pijlsnel vooruit door het vreemdelingenverkeer. Vandaag staan er in Elmen en Martinau twee gasthofen, twee geëxploiteerde berghutten op de Stablalm en één brandewijnstokerij. De parochiekerk van de Heilige Drie Koningen werd na een brand in 1897 heropgebouwd en kreeg haar huidige vorm in 1909. De Sint-Jozefkapel te Martinau dateert uit 1634.
Bron: LECHTAL (Dr. Friedel Berger)