zondag 24 februari 2019

Yodelahitie!!!!!!

Hier weer wat nieuwtjes uit Elmen.
Gisteren werd de dag afgesloten met een bingoavond, reuze lol!!! Niet moeilijk natuurlijk, er waren dan ook schitterende prijzen te winnen.
Het mooie weer van gisteren zette zich deze morgen verder, we werden wakker onder een alweer wolkenloze hemel en even later werden de hoogste bergtoppen op een toverachtige manier belicht door de ochtendzon.
Om 8 uur zaten we reeds aan het ontbijt, daarna tanden poetsen, skikleding aantrekken, gezichtjes insmeren, nog vlug naar toilet, want rond 9.30 u stond de bus al te wachten om ons naar het skiveld in Stanzach te voeren. Het is vandaag zondag en daardoor was het vandaag iets drukker op de skipiste, maar de kinderen hebben zich weer duchtig kunnen uitleven op de latten. De pistes lagen er prima  bij en de sneeuw nodigde echt uit om te gaan skiën. Gisteren bleef nog één van de drie groepen  zich amuseren rond de bolletjeslift, maar vandaag trok ook deze groep naar de bananenlift en er is zelfs een groep die de ganse voormiddag de omgeving rond de ankerlift onveilig heeft gemaakt. Alle groepen maken dus goed progressie en het zal dan ook niet lang meer duren of ze trekken allemaal naar de ankerlift. 

Voor het middagmaal hadden we met de kookouders afgesproken om een broodmaaltijd te voorzien, zodat we vlug klaar konden zijn om de heerlijk mooie, maar tamelijk zware wandeling naar de Stablalm aan te vatten. De Stablalm is een berghut welke een 400 tal hoogtemeters boven Elmen is gelegen en waar men na een wandeling van een tweetal uur kan smullen van een hapje en een drankje, ondertussen genietend van  een schitterend vergezicht over bijna het ganse Lechtal. Rond 18.00 u zullen we ongeveer terug in het heem zijn en krijgen dan ons warme middagmaal voorgeschoteld.
Een verslagje met beeldmateriaal over deze wandeling, krijgen jullie morgen te zien. Vandaag gaat het dagelijkse filmpje over de bingoavond van gisteren en het skiën van deze voormiddag, het komt zo vlug mogelijk op de blog.                                                         

___________________________________________________________________________________________________