zaterdag 23 februari 2019

Goede avond thuisblijvers, hier zijn we weer met nieuws uit het Lechtal.
Vanmorgen konden de kinderen ietsje langer uitslapen want het skiën was toch pas in de namiddag voorzien. Toch moesten Juf Ellen en meester Stef hier en daar enkele kinderen met de koebel uit bed gaan zetten, het was dan gisteren ook een zware dag geweest met die eerste skiles.
We stonden vanmorgen op met een prachtig zicht op de zonovergoten, besneeuwde Alpen, waardoor de kinderen spontaan begonnen te zingen ' Oh mooie bergen van Tirolerland ....'
Deze voormiddag stond er een wedstrijdje 'Eisstockschiessen' op het programma. Eisstock... wat????
hoor ik jullie denken, wel het spelletje wordt gespeeld op het ijs. Voor het hier echt begint te winteren, wordt de speelplaats van de dorpsschool helemaal onder water gezet, dit bevriest dan en op deze manier creëert men hier een natuurijsbaan. Er wordt dan met grote, platte schijven over het ijs gegooid richting een puntenbord, degene die het hoogst aantal punten scoort wint, Simpel toch? Na verschillende beurten te hebben gegooid, werd Aeshly uitgeroepen als grote overwinnaar.


Na dit mooie typisch Oostenrijks spel, werden we deze middag aan tafel vergast op een typisch Belgische maaltijd: FRIETEN. Er werd duchtig gesmuld en in de keuken kon men bijna niet volgen met bakken.
Tegen 14.00 uur stonden we dan alweer op de latten in Stanzach, onze gezichtjes goed ingesmeerd met zonnecrème want er stond nog altijd een stralende zon aan een helblauwe hemel. De drie groepen skiërs lieten gaven weer het beste van zichzelf en er werd weer, met het nodige vallen en opstaan, van de hellingen geskied. Maar dat zullen jullie wel kunnen merken in het filmpje dat wat later op de avond zal gepost worden, want momenteel is er een bingoavond de gang en is er niet echt veel tijd om het fimpje te monteren, kom daarvoor later op de avond nog eens kijken graag.
Geven we ook nog mee dat we met deze groep, de beste eters mee hebben van zolang we op Sneeuwklassen gaan met als direct gevolg dat er ook geen zieken te noteren vallen (hout vasthouden zeker).
Nog zonnige sneeuwgroetjes uit een schitterend, sprookjesachtig Elmen.


__________________________________________________________________________________________________