dinsdag 26 februari 2019

Hier zijn we weer...
Vandaag brengen we een verslagje over de dag van gisteren, zoals jullie weten hadden we gisteren weinig of geen tijd om onze blog op punt te houden, ja, zo druk volgen de activiteiten zich op. 
Gisteren voormiddag hebben de kinderen hun beste beentjes voorgezet in een dorpsspel, zij kregen daartoe een fotozoektocht voorgeschoteld aangevuld met nog andere vragen over het dorpje Elmen.
In de namiddag zijn we weer gaan skiën naar Stanzach. Ook de tweede groep is inmiddels naar de ankerlift (door de kinderen ook grote lift genoemd) getrokken. De eerste keer dat ze omhoog gingen, leek alles nogal beangstigend, maar na enkele malen de lift te hebben genomen, wilde niemand nog terug naar de bananenlift, op het ankerlift was het immers zoveel leuker dan aan de andere liften. Groep één vertoefde al langer aan de grote piste en zij zochten dan ook al andere uitdagingen op, zij trokken op avontuur door de bossen, om daar te jumpen en slalommen, goed begeleid door de monitor natuurlijk. De derde groep bleef nog aan de ankerlift om aan de techniek te werken zodat ook zij binnen de kortste keren de andere groepen kunnen vervoegen. Dat de derde groep nog aan de bananenlift bleef, is ook de reden waarom daar geen beelden van in het filmpje zitten. De twee pistes liggen nogal een stukje van mekaar, en aangezien we maar over één camera beschikken, kunnen we niet op beide plaatsen filmen natuurlijk, we zullen dit in andere filmkes dan wel compenseren. 
Na het avondeten trokken we opnieuw richting Stanzach, dit maal niet om te skiën maar om te rodelen bij kunstlicht. De kinderen werden dan met een twintigtal sledes achter de pistenbully (sneeuwkat) tot een bepaalde hoogte op de skipiste getrokken, waarna ze dan in een hels tempo naar beneden gleden: amusement en lol verzekerd!!!!


Nog enkele Wist-je-datjes:
Wist je dat:
- Hier al iemand was die vastzat in de 'pompbak'!?
- Jesse er in slaagde om zijn skistok in twee stukken te breken!
- Er warmbloedige leerlingen bij zijn, iemand trok naar het skiveld zonder bovenkleding onder zijn  skijas, gelukkig werd het opgemerkt voor we op de bus stapten. Het is hier nu wel mooi, zonnig met aangename temperaturen, maar zo warm nu ook weer niet.
- Anna, Aeshly en meester Louis de grote 'ijsstokschietkampioenen' van 2019 zijn geworden!
- Iedereen het hier erg naar zijn zin heeft, zelfs de leerkrachten en begeleiders!
- Wij een grote eetlust hebben, deze groep zijn de beste eters van zolang de sneeuwklassen bestaan!
- Wij de mama van Jesse aanraden om alvast het recept van champignonsoep te gaan opzoeken!
- Wij al de ganse periode genieten van een heerlijk zonnetje op ons bolletje!
- De enige niet-bingo-winnaar, uiteindelijk toch de grote winnaar werd!
- Wij kunnen rodelen als de besten, zelfs met onze schoenen omgekeerd aan onze voeten!
- Wij onze mama's, papa's en poezen beginen te missen, maar dat we toch ook nog graag even langer hier blijven!
- Het wakker worden al iets meer tijd vraagt!
- Meester Stef al aan zijn tweede tube (200gr) mosterd begonnen is!!!!!
- Wij deze namiddag nog de lijnbus naar Holzgau rijden om souveniertjes te gaan kopen.
- Er ook heel wat foto's zijn ge-upt naar de schoolwebsite!!!__________________________________________________________________________________________________